جستجو
تولد یک ایده

تولد یک ایده

تولد یک ایده/خانه هوشمند ام اچ، همه چیز از زمانی آغاز شد که گروهی متشکل از کارشناسان برق و کامپیوتر تصمیم گرفتند ساختار سنتی برق ساختمان را متحول کنند. زمان آن رسیده بود که اتوماسیون با همه ابعاد پیشرفته آن وارد ساختمان شود و روحی تازه در کالبد بی جان خانه ها بدمد. پیش بینی دقیقی که چند سال بعد IBM در جلسات Next five in five خود آنرا تایید کرد و طی مقاله ای رسمی پیش بینی کرد که یکی از پنج پدیده ای که طی پنج سال آینده دنیا را متحول خواهد ساخت پدیده خانه هوشمند است.

بنیانگذاران ام اچ طی جلسات متعدد و طولانی به دنبال سیستمی بودند تا بوسیله آن وارد این دنیای جدید شوند. در همان زمان تعدادی از شرکت های اروپایی و امریکایی در همین راستا به محصولاتی دست یافته بودند و آنرا بعنوان تجهیزات خانه هوشمند و یا در قالب بزرگتر آن بعنوان BMS به بازار ارائه می کردند. ساده ترین روش، بررسی این محصولات و انتخاب بهترین آنها و در گام بعدی اخذ نمایندگی از شرکت تولید کننده خارجی بود. عدم صرف هزینه زیاد و عدم نیاز به ایجاد یک ساختار بزرگ برای تولید سیستم هوشمند امتیازاتی بودند که نمی شد از آنها گذشت.

 

تحقیقات آغاز شده بود و همه برندها یک به یک بررسی می شدند ولی هر چه زمان سپری می شد نتایج، بیشتر مأیوس کننده بود. روش تحقیق باید تغییر می کرد.

بدون در نظر گرفتن اینکه دستاوردهای موجود دنیا چه خدماتی را ارائه می دهند باید توقعات صنعت بومی ساختمان در ایران مورد بررسی قرار می گرفت . این بار خانه هوشمند ام اچ خود را در جایگاه سازندگان و مصرف کنندگان ساختمان قرارداد و از دیدگاه ایشان ویژگیهای یک سیستم خانه هوشمند ایده آل را شناسایی کرد. با توجه به جدید بودن این تکنولوژی در ساختمان، نیاز توجه به باورها، میزان پذیرش تغییرات از سوی مصرف کننده ها، و در یک کلمه احترام به تابوهای مشتری کار را سخت می کرد. مشتری به روشن کردن چراغ بوسیله یک کلید معمولی برق عادت داشت و در برابر تبدیل این کلیدها به تجهیزاتی که هنوز امتحان خود را پس نداده بودند، مقاومت می کرد. قیمت بالای مسکن و دشواری تهیه آن توسط خریدار امکان پذیرش ریسک را در این زمینه به حد صفر کاهش می داد و سازنده از اینکه فروش خانه ها، با مشکل مواجه شود بیمناک بود. بنابراین اولین ویژگی لازم در خانه هوشمند رویایی، که ام اچ جستجو می کرد، حفظ ساختار سنتی برق در کنار ارائه قابلیت های مدرن بود. با در نظر گرفتن این مسأله، دایره تحقیقات باز هم محدودتر می شد.

جهت دریافت خدمات هوشمند سازی استخر توسط تیم حرفه ای ام اچ کنترل با شماره های سایت تماس بگیرید یا برای ما در واتس پیام خود را ارسال کنید.

استفاده از پرتکل X10 به دلیل داشتن این ویژگی که برروی سیم کشی سنتی برق قابل ارائه بود، تقریباً آنروزها در اوج استقبال قرار داشت. اما بدلیل نویز پذیری بسیار و دشواری فیلترکردن آن، بخصوص در خانه هایی که بیش از یک فاز داشتند نمی توانست گزینه مناسبی باشد. وجود منابع نویز مانند تلویزیون ها یا وسایل بی سیم، می توانست سیگنالهای ON  یا OFF مجازی تولید کند. Noise filtering که روی بسیاری از کامپیوتر ها یا مودم ها نصب می شود می توانست به دور نگه داشتن این نویزها از سیگنال های X10 کمک کند ولی Noise filter هایی که برای X10 طراحی نشده اند، خود می توانست سیگنال های X10 را ببلعد. بعدها، حتی نسل جدیدتر X10 که با نام Power Line Carrier شناخته می شد نیز هنوز قطعیت صد در صدیِ مورد نظرخانه هوشمند ام اچ را تامین نمی کرد.

در گام بعدی به نظر می رسید تلفیق بین پروتکل knx که یک پروتکل ارتباطی شبکه است، با برق سنتی بتواند یک حالت نیمه هوشمند را در ساختمان ارائه دهد. برخی کلیدها هوشمند و برخی دیگر به همراه پریزها معمولی باشند. اما این طرح نیمه کاره بدلیل بر هم زدن یک دست بودن کلیدها و پریزها مورد تایید سازنده ها نبود و یک  ضعف به شمار می آمد. استفاده کامل از کلیدهای هوشمند knx نیز بدلیل برهم زدن کامل ساختار سیم کشی سنتی مورد تایید نبود.

محصولاتی دیگری نیز در بازار وجود داشتند که با حفظ کامل سیم کشی ساختمان جایگزین کلیدهای معمولی برق می شدند. اما این تجهیزات نیز نظر مصرف کننده و بخصوص سازنده ها را تامین نمی کرد. سازنده در قبال خانه ای که ساخته بود متعهد بود و در صورت بروز کوچک ترین خرابی در این کلیدها، بدلیل نبود خدمات کافی و مطمئن در بازار مورد مواخذه خریداران قرار می گرفت. ادعای شرکت های تولید کننده این نوع کلیدها این بود که در صورت بروز خرابی و عدم وجود خدمات کافی، به راحتی این کلیدها با کلیدهای معمول برق قابل جایگزینی هستند ولی این کار هم آب رفته را به جوی باز نمی گرداند و برند یک سازنده خوب خدشه دار می شد چرا که خانه را بصورت هوشمند به مشتری فروخته بود. در این میان، ورشکستگی یا عدم ارائه محصولات برخی از این شرکت ها به ایران بدلیل تحریم های اقتصادی وضع را دشوارتر می کرد. بعدها شرکتهای بزرگی مانند لگراند فرانسه نیز به این جمع پیوستند و سازندگانی که از محصولات این شرکت استفاده کرده بودند را دچار چالش های پیش بینی نشده ای در ارائه خدمات به مشتریان کرد.

به موازات این بررسی ها از گوشه و کنار پیشنهاداتی مبنی بر استفاده از تجهیزات Wireless به گوش می رسید و گروه را به بررسی موضوع ترغیب می کرد. اما نتایج این بررسی هم، چندان رضایت بخش نبود. از آنجا که دارا بودن قابلیت هایی مانند اعلام سرقت، اعلام حریق و نشت گاز، جزء قابلیت های مهمی بود که گروه وجود آنها را در ساختمان ضروری می دانست، سپردن این قابلیت ها به تکنولوژی Wireless از هر نوع آن اطمینان خاطر را از بین می برد. حتی در صورت ارائه محصول فقط برای کنترل روشناییها نیز به حد کافی موانع منطقی از طرف سازنده ها مطرح می شد. در صورت بروز مشکل احتمالی، روشنایی منزل مختل می شد و این موضوع به تنهاییی برای رد پیشنهاد جدید کافی بود. حتی در نوع پیشرفته تر این تجهیزات مانند مودم های WiFi با بروز قطعی برق اختلالاتی پیش می آمد. کما اینکه در استفاده از این تجهیزات برای برقراری شبکه بین کامپیوترها هنوز هم مشکلات وجود دارد و پیوسته لزوم داشتن دانش فنی کافی برای انجام تنظیمات شبکه ضروری است که برای یک مصرف کننده خانگی توقعی نابجا است. حتی بررسی تکنولوژی هایی که بعدها به بازار آمد مانند Zigbee علیرغم قابلیت اتصال بیش از 64000 وسیله به یکدیگر و نرخ تبادل اطلاعات با سرعت 250 کیلو بایت بر ثانیه که جایگزین بهتری برای Bluetooth بود نیز، هنوز برای استفاده در یک خانه هوشمندِ ایده آل، قابل اطمینان نیست. بطور کلی همه تجهیزات بی سیم از قطعیت صد در صدی در کار برخوردار نیستند.

بررسی ها یکی پس از دیگری به نتیجه منفی می رسید و هنوز سیستمی که بتواند توقع سازنده در مورد حفظ ساختار سنتی برق و ارائه قابلیت های روز، بر روی همین بستر سنتی را برآورده کند وجود نداشت. این نا امیدی نقطه عطفی در پدید آمدن یک ایده بود. ایده ای که پس از سکوت معنا دار چند هفته ای با ترس و لرز از طرف یکی از اعضای گروه مطرح شد. به نظر می رسید هیچ کس ایده بهتری نداشت و ظاهراً تنها راهی که به جایی جز شکست منتهی می شد همین بود؛ تولید. کلمه ای که همه اعضای گروه آنرا دوست داشتند ولی علیرغم تداعی زیبا و غرورانگیزی که این کلمه از تولد یک پدیده جدید داشت لازم بود کورسوی امیدی برای یافتن روش عملیاتی آن بوجود آید. ساختار کلی طرح کم کم شکل گرفت و نتیجه این که برای تولید چنین محصولی باید یک پردازشگر مرکزی و قدرتمند و صد البته قابل اطمینان بعنوان قلب تپنده سیستم داشته و یک کنترل مرکزی را پدید آورد. توزیع برق به روش سنتی اما از یک تابلوی برق هوشمندِ دارای پردازشگر.

جهت دریافت خدمات هوشمند سازی پارکینگ توسط تیم حرفه ای ام اچ کنترل با شماره های سایت تماس بگیرید یا برای ما در واتس پیام خود را ارسال کنید.

تعیین ویژگیهای ضروری این پردازشگر، گام بعدی بود. ساخت یک بورد الکترونیک با استفاده از یک میکروکنترولر از هر نوع آن به دلایل مختلف منطقی نبود و کیفیت مورد نظر را ارائه نمی کرد و هر روز تحقیقات بیشتر به سمت استفاده از یک کنترلر موجود بازار و قابل برنامه نویسی هدایت می شد یا به عبارتی همان Programmable Controller. این پردازشگر باید از فراوانی کافی برخوردار بود و در صورت حذف یک نوع آن از بازار، به سادگی با نوع دیگر جایگزین می شد. عدم وجود مانع در اتصال انواع سنسورها به آن و امکان افزودن ورودی یا خروجی های IO و Analog از ویژگیهای دیگرِ مورد انتظار گروه بود. از سوی دیگر این پردازشگر در یک خانه هوشمند باید قابلیت کنترل و نمایش از طریق یک مانیتور لمسی را می داشت که آن هم باید در آینده به سادگی قابل جایگزینی می بود. ویژگی دیگری که گروه به آن فکر می کرد قابلیت حفظ این ساختار برای ورژنهای آینده بود و نباید برای ارتقاء محصول مجبور به تغییرِ اساس آن می شد چرا که ارائه خدمات به مشتری های قبلی را با مشکل مواجه می کرد.حتي مشتری های قبلي براي ارتقاء محصول خود نبايد متحمل هزينه تعويض قطعات مي شدند و بايد ساختار طوري طراحي مي شد كه با افزودن اجزاي جديد قابليت هاي جديد پديد مي آمدند. موضوعي كه در سالهاي آينده به كرّات اتفاق افتاد، مانند افزودن قابليت كنترل خانه هوشمند بوسيله تبلت و موبایل. اين قابليت ها عليرغم اينكه كاربرد سيستم را افزايش داده  و آن را لذت بخش مي كردند ولي به عنوان چارچوب هاي اصلي دستگاه مطرح نبودند و با حذف آنها همچنان سيستم در اوج كارايي مي درخشيد. بالأخره اين بار تحقيقات نتيجه داد و پس از مدتها كار و تلاش، خستگي از تن اعضاء بيرون رفت. پردازشگري كه به عنوان هسته مركزي اين سيستم در تابلو تعبيه شد، محصولي بود كه در عين داشتن تنوع باورنكردني در سطح دنيا با همه انواع خود قابل جايگزيني بود و پس از 12 سال كارشناسي جهاني در  International Electrotechnical Commission  يا همان كميسيون جهاني الكتروتكنيك كه به اختصار آنرا IEC مي نامند در سال 1990 ميلادي استاندارد هاي نهايي آن بسته شده بود و هيچ توليد كننده اي حق تغيير آن را نداشت. اين تصميم براي ايجاد امنيت در فضاي صنعت اتخاذ شده بود تا يك توليد كننده كه در كارخانه خود از اين كنترلر براي دستگاه هاي خود استفاده مي كند در صورت بروز خرابي در سالهاي آينده بتواند آن را با نوع ديگري جايگزين كند و كارخانه از تحمل ضرر رهايي يابد.

اينچنين بود كه گروه تصميم به ساخت تابلو هايي هوشمند با بكار گيري Programmable Controller  گرفت كه به اختصار آنرا PLC  مي نامند و نامي آشنا و مطمئن در صنايع دنيا بوده و هست. نوع طراحي و ساختار محكم محصول به قدري قابل اطمينان بود كه در سالهاي بعد افراد متنابهي اقدام به كپي اين محصول كردند. نوع طراحی منحصر به فرد دستگاه درحفظ ساختار سنتي برق باعث شده بود که در صورت بروز حوادثي مانند شكستن مانيتور يا اتصالي برق در وسايل خانگي، به سادگي سیستم برق سنتی را وارد مدار می کرد. این موضوع جذابيت محصول را چند برابر مي كند و ديگر لازم نيست تا رسيدن خدمات پس از فروش، چراغهاي خانه خاموش باشند. ايده آلي كه با افزايش روز به روز كيفيت و كميت قابليت ها توسط شركت سازنده رفته رفته تبديل به محصولي تعصب برانگيز شد. محصولي كه با تلاش و پيگيري يك گروه خبره از كارشناسان مجرب متولد شد و پا به عرصه صنعت ساختمان گذاشت؛ خانه هوشمند ام اچ. محصولي كه با حفظ رضايت هميشگي مشتريان خود توانسته قويترين و متنوع ترين روزمه خانه هوشمند را در كشور ايجاد كند و نه تنها از سوي سازنده ها و مصرف كنند هاي خود بلكه از طرفه همه رغبای مطرح جهاني خود مورد توجه قرار بگيرد. خانه هوشمند ام اچ بسيار خرسند است از اينكه بدليل ايراني بودن محصول، مورد تحقيق بسيار زياد مشتريها قرار مي گيرد ولي در نهايت هميشه افتخار انتخاب از سوی مشتريان را بر مبناي شايستگي نصيب خود مي كند و اين نشان زريني است كه با اعتماد مشتريان گرانقدر بر قامت ام اچ نقش بسته است. اكنون پس از حدود 17 سال تلاش ضمن شكر الهي و تشكر از دوستان و مشترياني كه ما را ياري كردند تا به اين جايگاه برسيم، از در گاه آن خالق يكتا توفيق خدمتگذاري بيشتر به مشتريان خود را مسئلت داريم.

خانه هوشمند ام اچ کنترل با داشتن کادر متخصص و گروه R&D حرفه ای در تولید مدارات الکترونیک و همچنین تولید نرم افزار و اپلیکیشن های موبایلی بعنوان اولین و بزرگترین تولید کننده سیستم های BMS ماژولار در دنیا، با ایده های متفاوت و رویکردی دانش محور، در خدمت صنعت ساختمان کشور میباشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص محصولات ارائه شده در سایت و یا هر محصول مورد نظر خود در هوشمند سازی، با ما تماس حاصل فرمائید و یا مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

ثبت ديدگاه

خانه هوشمند ام اچ  کنترل، شرکت فعال در حوزه هوشمند سازی ساختمان است. انجام صفر تا صد هوشمند سازی،  فروش تجهیزات هوشمند و آموزش از فعالیت های این شرکت بزرگ و بنیانگذار هوشمندسازی در ایران می باشد.

کرج، سه راه گوهردشت، بین یاسر سوم و چهارم، خانه هوشمند ام اچ

خانه هوشمند ام اچ  کنترل، شرکت فعال در حوزه هوشمند سازی ساختمان است. انجام صفر تا صد هوشمند سازی،  فروش تجهیزات هوشمند و آموزش از فعالیت های این شرکت بزرگ و بنیانگذار هوشمندسازی در ایران می باشد.

کرج، سه راه گوهردشت، بین یاسر سوم و چهارم، خانه هوشمند ام اچ

اولین و بزرگترین طراح و تولید کننده سیستم های هوشمند ِ ساختمان

بیایید فردا را اختراع کنیم نه اینکه نگران اتفاقات دیروز باشیم. “استیوجابز”